METODE
Det finnes flasker der det underletter hvis du tar av sølvpapiret lengs halsen eller hvertfall skjerer ett snitt i den. Men uansett så må man alltid ta av folien over korken. Ellers risikerer man att knust glass kommer flygende. På bilderne har folien tagits fra korken og setts tillbake for att dette ser mer fint ut.
Ett tips er å slå langs den kanten der de to flaskehalverne er satt sammen. Glasset sies å være mer svakt der. 


Håll flasken i 45 graders vinkel og sabeln i den andre handen, med bakside av bladet fremover. Legg bladet emot flasken.
Oftast anvender men baksiden ettersom man begynte på denne måten, men de spiller egentlig ikke noen rolle.

Dra bladet bestemt langs flasken og når den treffer kanten vil glaset sprikke og korken tilsammen med toppen av flaskhalsen flyver i veg.

Ettersom der er ett trykk i flasken er risken å få glass i vinet veldig liten.

Å sabrera handler ikke om styrke, en kan se snittet på flasken om en slagit for hart. Om man bruker lagom styrke er snittet rakt.


Noen tips fore valget av vin
Viner som ikke regnes framstilde enligt den tradisjonelle måten har ofte for svagt glass og kan dermed sprikke når man sabrerar. Ekte champagne fungerer best, men cava håller også mål.

Sikkerhet
Der er viktig å være nøye med sikkerheten når man sabrerer ettersom uheld kan skje, specielt om flasker med dårlig glass anvendes.

Vi rekommenderer at sabreren i begynnelsen benytter en linneserviett eller en handske i den hånden man håller flasken, dersom glasset skulle sprikke. Dersom glasset skulle sprikke, er de best og hålle avslappet i flasken og ikke førsøk å greppe skjerverne.

Sølvpapiret skal alltid tages vekk, ellers kan glasskjerverna sprutes mot sabrerern eller folk i nerheten.

Folk ska stå bak deg, korken kan fly og treffe noen.
 


Copyright © 2004-2018 Sabre à Champagne - info@sabreachampagne.no